A Lukáts tanya egyike a hat korábban működött 200 éves ecsegi vízimalomnak, amely korábban Gyenes-féle malomként volt ismert a környék lakói számára. A volt vizimalom épületéből kialakított összkomfortos vendégház egy 2 hektáros területen, erdő szélén, patak partján, a falu utolsó házaként fekszik a Kelet Cserhát Tájvédelmi körzet kapujában.

Étkezés

Az étkezés önellátó módon történik, ehhez felszerelt konyhát biztosítunk, többek között gáztűzhely, hűtőszekrény, mikrosütő, konyhai eszközök állnak rendelkezésre. Emellett lehetőség van bográcsozásra és grillezésre is. Igény szerint a kemence is használható.

A szomszéd faluban és annak határában 2 remek étterem is várja a gasztronómia iránt érdeklődőket. Ezek a Vadvirág Étterem Kozárdon és a közkedvelt Bableves csárda.

Szolgáltatások

A házhoz tartozik két borospince amik közül az egyik bármikor használható. Ehhez sajnos nem tudunk italt biztosítani. A hatalmas és rendezett kertben frissen nyírt gyep várja a vendégeket, ahol lehet focizni, tollasozni, futni, tornázni, jógázni, és más kültéri sportokat folytatni.

Programlehetőségek

Az aktív pihenésre és a nyugodt relaxációra vágyók is megtalálják a kedvükre való programot a közelben. A ház kiváló kiindulópont lehet számos túrához. A ház előtt futó kék túraútvonal mentén a Zsunyi-patak völgyét fedezhetjük fel, ahol vízvételi lehetőség is adódik a Hármas-forrásnál.

Számos vár, várrom várja a felfedezni vágyókat, Hollókő, Buják, Somoskő, Salgó vára. Természeti látnivalók közül kiemelendő az Apci-tengerszem.

A közelben van Hollókő, mely Magyarország egyetlen olyan faluja, amely szerepel az UNESCO világörökség listáján. Hollókő a XVII–XVIII. században kialakított falu, ahol a népi építészetet és a XX. századot megelőző falusi életet eredeti állapotában sikerült megőrizni. Hollókő a mai napig sem vált szabadtéri múzeummá. Mindmáig élő, lakott település, ahol hagyományőrző lakói a legtöbb épületet most is rendeltetésszerűen használják.